خرابی ترمز و دلایل آن

خرابی ترمز و دلایل آن

کم اهمیت گرفتن این موضوع منجر به مشکلات جدی‌ای در جامعه شده و نگاهی به آمار تصادفات این قضیه را ثابت می‌کند. بسیاری از رانندگان از نقص خودروی خود و الزام به چکاپ منظم سیستم ترمز ناآگاهند و درنتیجه، مسبب بسیاری از حوادث جاده‌ای، نقص در سیستم ترمز اعلام می‌شود. اما باز هم کسی به این نکته توجه چندانی نشان نمی‌دهد.

در این مقاله به بررسی هفت مورد از شایعترین دلایل خرابی لنت ترمز اشاره می‌کنیم که در بسیاری از اتومبیل‌ها وجود دارد.

۱- غفلت صاحب خودرو ( راننده)

شایع ترین علت خرابی ترمز غفلت مالک خودرو است. ترمزها نیز مانند بسیاری از دیگر قسمت‌های خودرو از طول عمر مشخصی برخوردار هستند و باید پس از مدتی از نظر سایش و بروز نقص‌ها مورد بازرسی قرار گیرند. اما صاحبین خودروها نسبت به این موضوع اهمیت چندانی نشان نمی‌دهند و با بی‌خیالی جان خود و دیگر افراد را به خطر می‌اندازند.

اگرچه بسیاری از برندهای لنت ترمز مثل الیگ دارای عمر طولانی هستند، اما این تخمین ماندگاری براساس الگوهای استاندارد رانندگی است. شاید یک راننده فشار زیادی به ترمز بیاورد و این طول عمر را کاهش دهد. اگر از آن دسته رانندگانی هستید که عادت‌های بد ترمزگیری دارید، باید به شما هشدار داده شود که عمر لنت شما بسیار کاهش می‌یابد و نباید به اعداد درج شده روی جعبه‌ی لنت اکتفا کنید.

 ۲- گرم شدن بیش از حد لنت ترمز

یک از دیگر دلایل خرابی ترمز مربوط به گرم شدن زیاد لنت است. به دلیل استفاده‌ی بیش از حد از ترمز، آنها سخت و شکننده می‌شوند. این سخت شدن باعث کاهش توانایی لنت‌ها شده و هنگام ترمزگیری نمی‌توانند به درستی دیسک روتور چرخ را نگه دارند. در نهایت، خودرو بعد از فشردن پدال مسیر بیشتری را باید طی کند تا متوقف شود. این نیز یکی از مهمترین دلایل خراب شدن ترمز خودرو است.

۳- دیسک چرخ آسیب دیده

لازم است بدانید که بخشی از موضوع توقف خودروی شما مربوط به دیسک چرخ است. روتور آسیب دیده می‌تواند عمر لنت‌های شما را کاهش داده و در نتیجه توقف را دشوارتر کند. برای جلوگیری از چنین نکته‌ای، هنگام تعویض لنت ترمز، باید سلامت دیسک‌ها یا همان روتور را توسط یک مکانیک حرفه‌ای بررسی کنید.

۴- نشت روغن ترمز

روغن ترمز می‌تواند از اتومبیل شما نشت کند و خطوط ترمز ایجاد کند. اگر به این مسئله پی بردید که متوقف شدن خودروی شما دچار مشکل شده و هنگام پدال‌گیری حس متفاوتی زیر پای شما ایجاد می‌شود،  حتما ترمزهای خود را چک کنید تا مطمئن شوید که روغن ترمز شما و شلنگ‌ها و سایر بخش‌های مربوط به روغن سالم است.

۵- رانندگی در گل یا آب

رانندگی کردن در  گل یا آب به طور طبیعی لنت‌ها و دیسک‌ها را خیس می‌کند. ضربه‌زدن به لاستیک‌ها و ترمزها می‌تواند آب اضافی را از آنها جدا کرده و برقراری مجدد اصطکاک مناسب بین لنت و دیسک را ممکن کند.

هنگام رانندگی در شرایط بارانی و زمین‌های خیس، احتیاط را فراموش نکنید. به‌ویژه هنگامی که بخشی از چرخ‌های ماشین در آب فرو رفته است.

۶- کم شدن فشار روغن ترمز

شاید به این نکته توجه نداشته باشید که از دست دادن فشار کافی برای روغن ترمز، توانایی شما برای توقف سریع را کاهش می‌دهد. اگر حین رانندگی حس کردید که ترمزهای شما درست کار نمی‌کنند و یا در حد متوسط ​​کار می‌کنند، چندین بار به‌آهستگی روی ترمز بکوبید تا به مایع ترمز کمک کنید وظیفه‌اش را انجام دهد. در این مواقع بلافاصله با سرعت بسیار کم به سمت یک تعمیرگاه بروید. به خاطر داشته باشید که  این تکنیک فقط باید در شرایط ضروری استفاده شود نه همیشه.

۷- بار زدن بیش از حد اتومبیل

همانطور که می‌دانید، اضافه‌بار بیش از حد در هر وسیله‌ی نقلیه، توانایی متوقف‌شدن آن را تغییر می‌دهد. این امر به صورت بالقوه می‌تواند به سیستم ترمز آسیب برساند، پس حواستان به مقدار بار زده شده باشد تا مشکلی پیش نیاید. این امر زمانی بیشتر مشخص می‌شود که خودرو در مسیرهایی با سراشیبی یا سربالایی تند قرار گیرد. در این حالت فشاری که به لنت شما وارد می‌شود خیلی بیشتر از استاندارد تعیین‌شده خواهد بود و احتمال عمل نکردن ترمز بیشتر می‌شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×
مدیر فروش
تلگرام کاویانی
1 +