سبد خرید شما خالی است.
از آنجا که سیستم ترمز یکی از مهمترین بخشهای خودرو است، این نکته طبیعی است که رانندگان و دارندگان خودروهای نقلیه همواره نگران سلامت این بخش باشند. یکی از مهمترین بخشها در بخش ترمز هر خودرو مایعی است که فشار پدال ترمز را به لنتها منتقل میکند و لنت ترمز با دیسک چرخ درگیر شده و خودرو متوقف میگردد.. این مایع روغن ترمز نام دارد و در این مقاله به بررسی موضوع یخ زدن روغن ترمز میپردازیم.
در روغن ترمز هیچ درصدی از آب وجود ندارد، این به معنی آن است که هیچگاه یخ نخواهد زد. روغ ترمز مادهای روغنی است و به همین دلیل مثل سایر روغنها دچار یخزندگی نمیشود، حتی در دماهای بسیار پایین و زیر صفر. اما یک نکته وجود دارد، اینکه در دماهای بسیار پایین میتواند غلیظ شود و روانبودن خود را از دست بدهد.
روغن ترمز در حالت غلیظ شده روانبودن کمتری را بههمراه میآورد و نمیتواند به شکل موثر نیروی پدال را به بخش ترمز هدایت کند. این روند اگر ادامه پیدا کند ممکن است سیستم ترمز و لنت ترمز را بهطور کامل از کار بیاندازد. در این مواقع بسیاری از افراد فکر میکنند که یخ زدن روغن ترمز دلیل این امر بوده است.
در هنگام سرد شدن روغن ترمز چه اتفاقی میافتد؟
- روغن ترمز غلیظتر از حالت معمول میشود و دیگر روان نیست.
- برخی روغنها شبیه به ژل میشوند.
- ممکن است سیستم ABS را بهصورت ناگهانی فعال کند.
- حباب هوا در سیستم ترمز ایجاد میشود که این عامل ترمزگیری را مختل میکند.
واقعیت این است که با بروز سرمای بسیار شدید، روغن ترمز در ابتدا کند و سنگین میشود و در ادامه با سردتر شدن و ماندن در معرض سرمای زیاد تبدیل به ژل میشود. در این مواقع با فشردن روی پدال حس میکنید که نیروی زیادتری را باید وارد کنید تا پدال حرکت کند و خودرو متوقف شود.
بررسی یخ زدن روغن ترمز
“گاهی اوقات” روغن ترمز را بهخوبی بررسی کنید تا از سلامت و روانبودن آن مطمئن شوید. اگر حس کردید که روغن تغییر حالت داده و یا مثل سابق نیست، حتما از کمک یک مکانیک خبره استفاده کنید تا آن را برای شما عوض کند.